Kemi

Hjælpe til kemi

20. januar 2020 af maria2016 - Niveau: B-niveau

Hej jeg forestår ikke hvordan jeg skal løse denne her opgave i kemi: 

Stoffet dinitrogentetraoxid eksisterer som rent stof ved meget lav temperatur. Ved stuetemperatur er stoffer delvist omdannet til nitrogendioxid: 

N2O4(g) ≤ 2NO2(g)        Kc = 0,0032 M (20 grader) 

Ligevægten indstiller sig lynhurtigt. Beregn den aktuelle stofmængdekoncentration af NO2 i en beholder, hvor [N2O4] er 0,12 M, når ligevægten har indstillet sig. Temperaturen er 20 grader. 

Håber I kan hjælper mig med at løse opgaven. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2020 af mathon

\small \begin{array}{llccccccc} &&N_2O_4\, _{\textit{(g)}}\;& \longrightarrow \;& 2\, NO_2\, _{\textit{(g)}}&\\\textup{koncentrationer}&\textup{start:}&\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! c&&\! \! \! \! \! 0\\&\textup{ligev\ae gt:}&c-x&&\! \! \! \! \! \! 2x\\\\\textup{ligev\ae gtsbr\o k:}&&\frac{(2x)^2}{c-x}=0.0032\; M\\\\&&\frac{(2x)^2}{0.12\; M}=0.0032\; M\\\\&&4x^2=\left (0.0032\; M \right )\cdot \left ( 0.12\; M \right )\\\\&&4x^2=0.000384\; M^2\\\\&&x^2=\frac{0.000384\; M^2}{4}=0.000096\; M^2\quad x>0\\\\&&x=\sqrt{0.000096\; M^2}=0.009798\; M\\\\&&c-(0.009798\; M)=0.12\; M\\\\&&c=(0.12\; M)+(0.009798\; M)\\\\&&c=0.13\; M \end{array}


Svar #2
20. januar 2020 af maria2016

Tusind tak


Skriv et svar til: Hjælpe til kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.