Fysik

Transformation

26. januar 2020 af mariestuart - Niveau: 9. klasse

Jeg kan simpelthen ikke forstå denne opgave. Jeg har prøvet at søge på nettet, men der dukker ikke rigtigt noget op, som jeg kan forstå. 

Hvad er sekundærkredsløbet - og hvordan finder jeg ud af, hvilke tal der skal stå der? 

Opgaven er vedhæftet. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2020 af ringstedLC

Der mangler en opgave!

Generelt: En transformators sekundærkredsløb er det kredsløb, hvor selve transformatoren er spændingskilden. Primærkredsløbet er så det kredsløb, hvor der er en anden spændingskilde fx en generator.


Svar #2
26. januar 2020 af mariestuart

Det havde jeg vist glemt. Opgaven kommer her.

Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal regne de 2 tal ud. 

Vedhæftet fil:Transformation.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2020 af ringstedLC

#2: Det forstår jeg godt, for der mangler en oplysning om trafoens viklingsforhold N:

\begin{align*} N &= \frac{n_{prim.}}{n_{sek.}} =\frac{\text{antal vikl.,\,prim.\;side}}{\text{antal vikl.,\;sek.\;side}} \\ U_{prim.}\cdot \frac{1}{N} &= U_{sek.} \\ U_{sek.} &= 4\cdot \frac{1}{N}\;,\;N=\tfrac{1}{2} \\ U_{sek.} &= \;?\text{\,V} \\ I_{prim.}\cdot N &= I_{sek.} \\ I_{sek.} &= 2\cdot N \\ I_{sek.} &= \;?\text{\,A} \\ \text{Kontrol}:\\ P_{prim.} &= P_{sek.} \\ U_{prim.}\cdot I_{prim.} &= U_{sek.}\cdot I_{sek.} \\ 4\cdot 2\;(V\cdot A=W)=8\text{\,W} &=\;?\;\cdot \;?\;(V\cdot A=W)=\;?\text{\,W} \end{align*}

Når du har regnet lidt på det, vil du måske indse, at alle løsninger, der giver 8 W, passer, fordi viklingsforholdet ikke er opgivet.


Skriv et svar til: Transformation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.