Matematik

Bestem tallet k, så l og m står vinkelret på hinanden.

16. februar 2020 af hboy2002 - Niveau: B-niveau

fandt ud af det

Vedhæftet fil: opg11tvivl.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2020 af AMelev

Lige et par kommentarer:
m er ikke givet på den form, du angiver, men på den "reducerede" form a·x + b·y = c

Du skriver \vec{a}\cdot \vec{b}=\vec{a}\perp \vec{b}. Meningen er god nok, men som det står, er det noget vrøvl. 
 \vec{a}\cdot \vec{b} er et tal og \vec{a}\perp \vec{b} er et udsagn (en sætning). De kan ikke være lig med hinanden.
Der skulle have stået \vec{a}\cdot \vec{b}={\color{Red} 0\Leftrightarrow} \, \vec{a}\perp \vec{b}, jf FS side 11 (53)
Vær obs på, at sætningen faktisk kun gælder, hvis \vec{a} og \vec{b} er egentlige vektorer (dvs. ikke nulvektorer).

Bortset fra det er din besvarelse helt korrekt.

Hvorfor regner du i øvrigt en ca-værdi ud, når du har det eksakte (præcise) tal? 


Svar #2
16. februar 2020 af hboy2002

Tusind tak! Det er rettet.

Ved ikke hvorfor jeg gør, tænkte bare at tage det med hvis det skulle være et decimaltal :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2020 af ringstedLC

#2: Slå eksakt beregning til istedet for "numerisk" med 10 decimaler.

Hvis du skal bruge resultatet senere og derfor definerer det, bliver dine resultater upræcise med "numerisk".


Skriv et svar til: Bestem tallet k, så l og m står vinkelret på hinanden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.