Matematik

Bestem overfladearealet af tagpladens overside

20. februar 2020 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Jeg sidder med vedhæftede opgave.

Opgave a) er løst, men er gået i stå ved opgave b)

Nogle som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: tagplade.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2020 af PeterValberg

Du skal først bestemme længden af tagpladens
bølgede kant (markeret med rødt på tegningen i opgaven).
Se her hvordan < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2020 af Soeffi

#0. Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1834418. (Det er ikke helt den samme).


Svar #4
20. februar 2020 af LasLas123

#2

Dit link henviser til opgaven og ikke hvordan man bestemmer længden af tagpladens bølgede kant.

Desuden står der vel i opgaven er dem er 1000mm bred og 1000mm lang... er det ikke nok længdeinformationer?


Svar #5
20. februar 2020 af LasLas123

#3

Jeg har i forvejen løst den del af opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2020 af ringstedLC

#4: Nej. Forstil dig, at du lagde et stykke papir på tagpladen. Det ville have arealet:

\begin{align*} A_{overflade} &= l_{overflade}\cdot b_{overflade} \\ &= 1000\cdot \int_{0}^{1000}\sqrt{1+f'(x)^2}\,dx \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2021 af mathon

eller
           \small \small A=1000\cdot \textup{arcL}\left ( -9.75\cdot \sin(0.0817\cdot x),x,0,1000 \right )


Skriv et svar til: Bestem overfladearealet af tagpladens overside

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.