Matematik

En model

22. februar 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2020 af peter lind

a) Se øverst  din formelsamling 30

b)Brug CAS eller din formelsamling formel 180 side 29

b) benyt at y' = 0 for alle t


Svar #3
22. februar 2020 af Mie23234

#2

a) Se øverst  din formelsamling 30

b)Brug CAS eller din formelsamling formel 180 side 29

b) benyt at y' = 0 for alle t

Hvordan bruger man CAS, altså tænker det er desolve, men kan bare ikke få det til at fungere...


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2020 af peter lind

Det kommer an på hvilket CAS værktøj du har. Nogle CAS værktøjer bruger solve. Ellers kan du også bruge din formelsamling


Svar #5
22. februar 2020 af Mie23234

#4

Det kommer an på hvilket CAS værktøj du har. Nogle CAS værktøjer bruger solve. Ellers kan du også bruge din formelsamling

Har n-spire, men tænkte mere hvad det var jeg skal skrive når jeg solver, for det fungere virkelig ikke


Brugbart svar (1)

Svar #6
22. februar 2020 af Meppo

Angående b):

Prøv evt. denne kommando i Nspire:

deSolve(y'=0.23*y*(1-y/1073)-0.01*y and y(0)=900, t,y)


Svar #7
22. februar 2020 af Mie23234

#6

Angående b):

Prøv evt. denne kommando i Nspire:

deSolve(y'=0.23*y*(1-y/1073)-0.01*y and y(0)=900, t,y)

så får jeg dette Så får jeg dette: ((606.478*(1.13883)^(t))/((1.13883)^(t)-0.326135))


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2020 af Meppo

Det ser fint ud.

Det er løsningen til differentialligningen, kaldet f(t), som opfylder begyndelsesbetingelsen f(0)=900.


Skriv et svar til: En model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.