Matematik

radius af cirkel

24. februar 2020 af HTXS - Niveau: A-niveau

rA=6, rB = 4 og rC = 2

Hvis der skal være en cirkel i det "tomme rum" (omkring punkt D), hvor stor en radius kan den maks have?

Hvordan kan det udregnes?

Tak på forhånd! :D

Vedhæftet fil: cirkel.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2020 af janhaa

(R_d+x)^2+(R_d+4)^2=6^2\\ \\R_D=\sqrt{17}-3


Svar #2
24. februar 2020 af HTXS

#1

(R_d+x)^2+(R_d+4)^2=6^2\\ \\R_D=\sqrt{17}-3

Tak for det, men kan formlen evt. uddybes/forklares? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2020 af janhaa

#2
#1

(R_d+x)^2+(R_d+4)^2=6^2\\ \\R_D=\sqrt{17}-3

Tak for det, men kan formlen evt. uddybes/forklares? :D

Pytagoras


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. februar 2020 af janhaa

#1

(R_d+x)^2+(R_d+4)^2=6^2\\ \\R_D=\sqrt{17}-3

(x+2)^2+(x+4)^2=6^2\\ \\ x=R_d=\sqrt{17}-3

pytagoras


Svar #5
24. februar 2020 af HTXS

Okay, så hvis rA=3, rB = 2 og rC = 1

Så er det (x+1)^2+(x+2)^2=3^2? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2020 af ringstedLC

#0 og #4: Phytagoras og se på figuren.

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2020 af ringstedLC

Opgaven:


Skriv et svar til: radius af cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.