Matematik

differentialregning

25. februar 2020 af smisch - Niveau: B-niveau

En funkion er givet ved f(x) = (x2-5x+6)*ln(x2+1)

opgaven lyder : 

a) bestem f'(0) - Er lavet

b) løs ligningen f(x)=0

det er opgave b jeg ikke kan finde ud af. håber der er nogen som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2020 af janhaa

\ln(x^2+1)=0 \\ x^2+1=1\\ x=0

og

x^2-5x+6=0\\ x=2,x=3


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2020 af mathon

                    \small \begin{array}{llll} &f(x)=(x-2)(x-3)\cdot \ln(x^2+1)=0\\\\&x=\left\{\begin{matrix}0\\2\\3 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #3
25. februar 2020 af smisch

Er det muligt at skrive noget tekst til, så jeg kan forstå det bedre ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2020 af mathon

          \small x^2-5x+6 \textup{ faktoriseres til }\quad (x-2)(x-3)


Svar #5
25. februar 2020 af smisch

er facit så bare: x=0 , x=2 og =3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2020 af janhaa

#5
er facit så bare: x=0 , x=2 og =3 ?

Ja

Svar #7
25. februar 2020 af smisch

okay, mange tak :) 


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.