Fysik

glødetrådens temperatur

26. februar 2020 af ty16 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave som lyder: 
Man betegner trådens resistans ved temperaturen T0 med R0, mens resistansen ved temperaturen T betegnes med R. Størrelsen α kaldes temperaturkoefficienten for resistans

Ved stuetemperatur måles hårtørrerens resistans til R0 = 33,1 Ω. Sæt temperaturen til T0 = 20 C. Når hårtørreren har været tændt i nogen tid, måles resistansen til R = 38,9 Ω. α = 0,00018 K-1

Beregn glødetrådens temperatur.

R = R0 *(1+α*(T-T0)

Jeg har prøvet at isoler T, for at beregne temperaturen, men for tallet 6732,433 K. 
Tallet kan ikke passe, så nogen der måske kunne hjælpe mig lidt her? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{llll}&R=R_o\cdot \left ( 1+\alpha \cdot (T-T_o) \right )=R_o+R_o\cdot \alpha \cdot (T-T_o)\\\\&T-T_o=\frac{R-R_o}{R_0\cdot \alpha }\\\\&T=\frac{R-R_0}{R_o\cdot \alpha }+To \end{array}


Svar #2
26. februar 2020 af ty16

Efter jeg har indsat værdierne for resultatet til at være 973,48+20 K ??

ved ikke hvad det er jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2020 af mathon

i anvendelse:

             \small \small \small \begin{array}{llll}&T=\frac{R-R_o}{R_o\cdot \alpha }+To\\\\& T=\frac{(38.9\; \Omega )-(33.1\; \Omega )}{(33.1\; \Omega )\cdot \left ( 0.00018\; K^{-1} \right ) }+(273.15+20)\; K\\\\&T=1266.63\; K\\\\&t=\left (1266.63-273.15 \right ) \; C=993.48\; C \end{array}


Svar #4
26. februar 2020 af ty16

tusinde tak mathon !! :-) ha en god dag. 


Skriv et svar til: glødetrådens temperatur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.