Matematik

potensfunktioner...

29. marts 2006 af B-runo (Slettet)
Hej. Jeg kan ikke finde ud af dette fra min matematik aflevering til i morgen:

Bestem regneforskriften for en potensfunktion der med god tilnærmelse beskriver denne sammenhæng

x y
4 358
5 515
6 680
7 870
8 1085
9 1320
10 1555

Bestem x-værdien for y= 10.000

På forhånd tak,

Mvh Jakob.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2006 af dnadan (Slettet)

lav en potens(pwr) regression på lommeregneren...
sæt der efter f(x)=10000
og dermed er dette løst

Svar #2
29. marts 2006 af B-runo (Slettet)

ok. Tak! Men jeg forstår ikke hvordan jeg sætter f(x)=10000. Hvordan (giv en evt. vejledning/gennemgang af lommeregneren.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2006 af IMB (Slettet)

Hvis din forskrift hedder:
f(x) = 23*x^12

og du har at f(x= = 10000, så må

10000 = 23*x^12

Isoler x.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Hvis din lommeregner er Texas:
Tilføj et Y1 efter Expreg, så vil ligningen blive lagt ind i y-editoren.

Derefter kan du få grafregneren til at tegne den vandrette linje y=10.000.

Skæringspunktet finder du med intersect i CALC.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2006 af mathon


y=38.769514*x^1.602671

10000=38.769514*x^1.602671

x^1.602671=10000/38.769514

x^1.602671=257.935

x=257.935^(1/1.602671)=31.9655

Skriv et svar til: potensfunktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.