Matematik

hej kan i hjælp mig med den opgave

30. marts 2020 af thrking (Slettet) - Niveau: 10. klasse

a: Afles frekvenserne (cirka-tal) for de forskellige aldersintervaller og skriv tallene ind i tabellen til højre.

 b: Udregn de summerede frekvenser og skriv tallene ind i tabellen til højre. 

c: Tegn ud fra tallene i tabellen en sumkurve i koordinatsystemet herunder.

d: Aflæs (cirka-tal) median, 1. kvartil og 3. kvartil. 

e: Find evt. et cirka-tal for gennemsnitsalderen.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2020 af Moderatoren

Gør således, så får du garanteret hurtigere og bedre hjælp:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2020 af AMelev

#0
a: Afles frekvenserne (cirka-tal) for de forskellige aldersintervaller og skriv tallene ind i tabellen til højre.
b: Udregn de summerede frekvenser og skriv tallene ind i tabellen til højre.
c: Tegn ud fra tallene i tabellen en sumkurve i koordinatsystemet herunder.
d: Aflæs (cirka-tal) median, 1. kvartil og 3. kvartil.
e: Find evt. et cirka-tal for gennemsnitsalderen.

Jeg er ikke helt med. Det er jo ikke det, der står i den vedhæftede opgave. Hvad gælder?
Opgaven:
                         


Svar #3
30. marts 2020 af thrking (Slettet)

ja man de er den opgave 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2020 af AMelev

                      
a) Fra histogrammet aflæser du intervalfrekvensen som højden af de enkelte rektangler, da intervallerne er lige store. Fx er intervalfrekvensen for [45,60] 18%.

b) Så lægger du frekvenserne sammen efterhånden og får så de kumulerede (summerede) frekvenser.

c) Afsæt punktet (0,0) og de øvrige punkter (x,F(x) = (højre endepunkt, summeret frekvens) og forbind punkterne med rette linjestykker.

d) Median er x-værdien (1.koordinaten) til det punkt på sumkurven, der har 2.koordinat y = F(x) = 50%.
Tilsvarende findes 1. kvartil Q1, hvor F(Q1) = 25% og 3. kvartil Q3, hvor F(Q3) = 75%.

e) Gennemsnittet er sum af Intervalmidtpunkt · Intervalfrekvens
7.5·20% + 22.5·25% + .....

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: hej kan i hjælp mig med den opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.