Matematik

Opgave 1 Kast med to terninger

02. april 2020 af seba12 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I tælletabellen er alle summerne ved kast med to terninger angivet.

Der er kun én måde at få summen 2 på. 

Sandsynligheden for at få summen 2 er derfor  =0,028. 

Sandsynligheden for at få summen 7 er større. Der er 6 måder, at få summen 7. 

Sandsynligheden er derfor  = 16 = 0,167.

For at få svar på, hvad sandsynligheden er, for at summen af øjentallene er et primtal, så skal du beregne sandsynligheden for hvert udfald i hændelsen og lægge dem sammen.

1. Du er interesseret i hændelsen 'summen af øjentallene er et primtal'. Brug tabellen, og skriv hændelsen på listeform.
2. Forklar, hvordan du vil beregne sandsynligheden for hændelsen 'summen af øjentallene er et primtal'.
3. Udregn sandsynligheden for hændelsen 'summen af øjentallene er et primtal'.
4. Inden for samme udfaldsrum er en anden hændelse beskrevet som H = {10, 11, 12}. Beskriv denne hændelse.
5. Forklar, hvorfor sandsynligheden for hændelsen kan beregnes til  =  = 0,167.
6. Sandsynligheden for en hændelse er beregnet til at være == 0,111. Hvilke hændelser kan der være tale om?

Vedhæftet fil: tabel.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2020 af Moderatoren

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
02. april 2020 af seba12 (Slettet)

forstår genrelt ikke opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2020 af Moderatoren

Forstår du ikke sandsynlighed sådan helt generelt? Eller hvordan?


Svar #4
02. april 2020 af seba12 (Slettet)

forstår ikke opgaven 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2020 af Moderatoren

Hvad forstår du ikke i opgave 1?


Svar #6
02. april 2020 af seba12 (Slettet)

Forstår ikke hvad man skal gøre 


Skriv et svar til: Opgave 1 Kast med to terninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.