Fysik

Udledning af formel

31. maj 2020 af KirstineMG - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal som en del af en fysikopgave udlede en formel (vedhæftet). Jeg har ingen anelse om, hvordan man udleder en formel, så jeg beder nok mere om hjælp til forståelse af hvordan jeg gør, snarere end facit:)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2020 af peter lind

se https://en.wikipedia.org/wiki/Inclined_plane   under analysis. Summen af kræfterne skal give 0, da det er en jævn bevægelse


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. juni 2020 af mathon

                        \small \small \begin{array}{llll} & \mathbf{F}_{res}=\mathbf{F}_{\parallel}+\mathbf{F}_{gnid}=0\\\\& \textup{F}_{\parallel}=\sin(\alpha )\cdot m\cdot g\\\\& \textup{F}_{gnid}=\mu \cdot \cos(\alpha )\cdot m\cdot g\\\\& \left |\textup{F}_{\parallel} \right |=\left |\textup{F}_{gnid} \right |&\textup{ingen acceleration = j\ae vn bev\ae gelse}\\\\& \frac{\textup{F}_{\parallel}}{\textup{F}_{gnid}}=1\\\\& \frac{\sin(\alpha )\cdot m\cdot g}{\mu \cdot \cos(\alpha )\cdot m \cdot g}=1\\\\& \tan(\alpha )=\mu \end{array}


Skriv et svar til: Udledning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.