Matematik

Bevis matematik

02. juni 2020 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau

Forklar principperne i tretrinsreglen og brug denne til at bevise, at (x02)'=2x0

Nogen som kan hjælpe? det vigtigste er bare beviset.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2020 af Moderatoren

Hvilke problemer har du? Skriv det som du er kommet frem til indtil videre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2020 af mathon

        \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{1. trin}\\&\textup{Opskriv et udtryk for funktionstilv\ae ksten}\\\\ \textbf{2. trin}\\&\textup{Opskriv et udtryk for den relative funktionstilv\ae kst}\\\\ \textbf{3. trin}\\&\textup{Beregning af gr\ae nsev\ae rdien for den relative funktionstilv\ae kst, }\\& \textup{n\aa r x-tilv\ae ksten g\aa r mod nul.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2020 af PeterValberg

Se video nr. 16 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2020 af mathon

        \small \begin{array}{llll} \textbf{1. trin}\\& f(x_o+h)-f(x_o)=(x_o+h)^2-{x_o}^2={x_o}^2+2x_o\cdot h+h^2-{x_o}^2=(2x_o+h)\cdot h\\\\ \textbf{2. trin}\\& \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{(2x_o+h)\cdot h}{h}=2x_o+h\\\\ \textbf{3. trin}\\& f{\,}'(x_o)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim }\, \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\underset{h\rightarrow 0}{\lim }\,2x_o+h=2x_o+0=2x_o \end{array}


Skriv et svar til: Bevis matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.