Matematik

Differentialligninger

03. juni 2020 af Matmatmatma - Niveau: A-niveau

Hvordan vil man løse følgende differentialligning, hvis man skal kunne plotte noget, så det bliver lineært?

-d[A]/dt=k*[A]*[B]^0


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2020 af janhaa

\int d[A]/[A]=-\int dt\\ \\ \ln([A])=-t+c\\ \\[A]=C*e^{-t}


int d[A]/[A]=-int dt


ln([A])=-t+c


[A]=C*e^{-t}
 


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.