Fysik

Fysik, Forholdet mellem strømstyrke og resitans

06. juni 2020 af babakdk - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Resistansen er givet ved forholdet R=U/I, hvilket betyder at resistansen falder når strømstyrken stiger. Men hvordan kan dette hænge sammen med, at en højere strømstyrke giver en højere resistans?. Da en højere strømstyrke giver flere elektroner pr. tid og derved en højere mængde af omsat elektrisk energi, når der forløber en sammenstødning mellem elektronerne og ledningens ioner


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2020 af peter lind

Sådan skal Ohms lov ikke fortolkes. R er en konstant der dog er lidt afhængig af temoeraturen. Det er U og I der er variable


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2020 af ringstedLC

Matematisk set; ja. Men resistans er en fysisk konstant egenskab ved et stof, der ikke (indenfor nogle meget vide rammer) er afhængig af U og I.

... hvilket betyder, at spændingen stiger, når strømstyrken stiger og omvendt.

Det passer så med:

\begin{align*} \text{Flere elektroner} &\Rightarrow \,\Delta I\Rightarrow \,\Delta U \Rightarrow \,\Delta P=\left (\Delta I\right )\cdot \left (\Delta U \right ) \end{align*}


Skriv et svar til: Fysik, Forholdet mellem strømstyrke og resitans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.