Matematik

Vinklen

07. juli 2020 af DeepOcean - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har en opgave som jeg er lidt tvivler på den rigtigt løsning, så jeg håber nogle der vil hjælp lidt.

" Punkt A ( -3; 5) , vi skal bestemme den vinkel  som stedvekor danner vandret"

Løsning: Jeg får vinklen til at være 120,96 grad men jeg kan se i facitliste at står 59.03 grad!

hvilken er løsninger er rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juli 2020 af peter lind

Vinklen mellem x aksen er 120,96º; men det er vinklen melleem vandret og retningsvektoren, der spørges om og så er facitlisten korrekt. 120,96º er komplementvinklen til vinklen mellem vandret og stedvektoren


Svar #2
07. juli 2020 af DeepOcean

Tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juli 2020 af peter lind

180º-120,96º eller tan(v) = 5/3


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juli 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} &\textup{stedvektor:}&\overrightarrow{s}=\begin{pmatrix} -3\\5 \end{pmatrix}\\\\& \textup{retningsvinkel:}&v=\tan^{-1}\left ( \frac{5}{-3} \right )=-59.04\degree\\ \textup{eller}\\&& v_1=-59.04\degree+180\degree=121.0\degree \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juli 2020 af AMelev

Ad #0 og #1. Jeg vil mene, at begge angivelser er korrekte, eftersom der ikke bliver spurgt eksplicit efter den spidse vinkel. Vandret eller x-aksen kommer ud på et - der er ikke retning på.


Skriv et svar til: Vinklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.