Matematik

Bestem koordinatsættet til Q

15. juli 2020 af daarligeMien - Niveau: A-niveau

Til opgave a er svaret:

y = 78 x - 349

til b er det:

Når f(x) = 0:

2.732 og -0.732 

Men jeg er i tvivl om hvordan c laves. Jeg anvender maple hvis det hjælper, dog er jeg HELT ny til det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2020 af ringstedLC

I b) løses f'(x) = 0.

c) På lignende måde løses f(x) = g(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juli 2020 af Jones2929

a)

Ja, den har du regnet rigtigt
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 0

opgave c 

f(x) = g(x) 

2x^3 -6x^2 -12x +1 = -3x^2 + 33

2x^3 -3x^2 -12x -32 = 0

( x - 4 ) · (2x^2 -5x+ 8 ) = 0

x - 4 = 0 ⇒ x = 4

2x^2 -5x + 8 = 0   ⇒ Ingen løsning

Indsæt x = 4 i y = -3x^2 + 33 ⇒ y = -3 · 4^2 +33  = -15

indsæt x = 4 i y = 2x^3 - 6x^2 -12 x +1 ⇒ y = 2·4^3 - 6·4^2 -12 ·4 +1 = -15  

Skæringspunktet mellem de to grafer punktet Q = ( x,y ) (4. -15)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juli 2020 af Forår2020 (Slettet)

Rettelse til # 3

I linje 6 og 8  skal der stå + 5x, altså  ( x- 4 ) · ( 2x^2 +5x +8 ) og 2x^2 +5x + 8 = 0


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til Q

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.