Matematik

Reducering

11. august 2020 af Maja2503 - Niveau: 10. klasse

Hej. 

Jeg sidder med to regnestykker, som jeg ikke helt kan gennemskue. 

Kan nogen forklare mig, hvordan disse udtryk skal reduceres? Jeg har vedhæftet dem som et billede. 

På forhånd tak for hjælpen. 

Vedhæftet fil: Reducering.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2020 af PeterValberg

Jeg indætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. august 2020 af PeterValberg

d)

Gang parenteserne sammen (benyt eventuelt en kvadratsætning)
(a+b)(a-b)+b^2=

a^2-b^2+b^2=

Reducér udtrykket mest muligt

a^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. august 2020 af PeterValberg

e)

Gang a ind i parentesen (på begge led)
3a^2-a(a+2)=

3a^2-(a^2+2a)=
Hæv parentesen, - bemærk, at det er en "minus-parentes),
hvorfor fortegn på alle led i parentesen ændres

3a^2+a^2-2a=
Reducér mest muligt

4a^2-2a

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.