Matematik

hjælp til et matematisk udtryk

12. august 2020 af jarljarlsen - Niveau: A-niveau

Jeg skal opstille et udtryk, der kan samligne prisen på el mellem 2 elselskaber.

selskab A
månedligt abonnement: 18 kr. per måned
pris per kWh: 0,40 øre
 

Selskab B
månedligt Abonnement: 29 kr. per måned
pris per kWh: 0,30 øre

med et udtryk skal jeg kunne sætte de 2 selskaber op mod hinanden, og vise hvor stort et forbrug man skal have før det kan betale sig at benytte selskab B med det dyre abonnement.

Jeg startede med at tænke det ville være nemt, og jeg bare skulle sætte 2 lineære funktioner op imod hinanden, men jeg glemte helt at abonnementet selvfølgelig også vokser hver måned.... Det er måske fordi det er skolestart jeg ikke helt kan gennemskue hvordan jeg skal gøre. håber i kan hjælpe

mvh Jarl


Svar #1
12. august 2020 af jarljarlsen

jeg er altså godt klar over, at forbruget x skal ganges med prisen på kWh. dog kan jeg ikke gennemskue hvordan man ligger abonnementen til hver måned


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2020 af peter lind

Du kalder x fo forbruget pr, måned For B får du så at udggiften pr. måned

y = 0,003x + 29 kr.

på samme måde opstiller du en mdel for A


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Du bliver nødt til at tage udgangspunkt i et gennemsnitligt månedligt forbrug, så beregn det forbrug i

Kwh / måned hvor det dyre abonnement kan betale sig.

.3x +29 = .4x +18

x = 110 Kwh ( dvs når du i gennemsnit bruger 110 Kwh / måned er prisen den samme)

Det betyder at forbruget skal være større end 110 Kwh / måned før det dyre abonnement kan betale sig


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2020 af peter lind

#3  0,3 er øre de 29 er i kroner. Du skal bruge samme enhed altså enten 0,003 kroner og 29 kroner eller også 0,30 øre og2900 ører


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#4

#3  0,3 er øre de 29 er i kroner. Du skal bruge samme enhed altså enten 0,003 kroner og 29 kroner eller også 0,30 øre og2900 ører

                Tak Peter Lind , det er en fordel at læse opgaven rigtig, Jeg retter straks


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

#3 Rettelse i linje 4,5 og 6

Du bliver nødt til at tage udgangspunkt i et gennemsnitligt månedligt forbrug, så beregn det forbrug i Kwh / måned hvor det dyre abonnement kan betale sig.

.003x +29 = .004x +18

x = 11000 Kwh ( dvs når du i gennemsnit bruger 11000 Kwh / måned er prisen den samme)

Det betyder at forbruget skal være større end 11000Kwh / måned før det dyre abonnement kan betale sig


Skriv et svar til: hjælp til et matematisk udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.