Matematik

Hjælp til Graf

15. august 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg søger hjælp til denne opgave da det er jeg forstår hvordan den burde være 50%, men de resterende 50% har jeg brug for hjælp til så håber I kender metoder der kan lære mig hvordan jeg skal gøre i fremtiden.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Graf tegning SP.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2020 af ringstedLC

Betingelse 1, 3 og 4 sammenfattes:

\begin{align*} \text{Bet.\,1\,og\,bet.\,3} &\Rightarrow f(-1)=-5 \\ \text{Bet.\,4} &\Rightarrow f(1)=5 \\ \text{Bet.\,3\;og\,bet.\,4} &\Rightarrow \left\{\begin{matrix} f'(x)>0\;,\;-1\leq x\leq 1 \\ f'(x)<0\;,\;1<x<6 \\ f'(x)>0\;,\;6\leq x\leq 9 \end{matrix}\right. \end{align*}

Bet. 2 (Vm(f) = [-5; -5]) må være forkert. Gør opmærksom på det og brug fx istedet:

\begin{align*} \text{Bet.\,2}:Vm(f) &=\left [ -5;5 \right ] \end{align*}

Der er ikke én bestemt graf, der opfylder betingelserne. Du skal bare tegne en af dem, der gør det.


Svar #2
15. august 2020 af UnicornLover

Fik gjort det


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2020 af ringstedLC

#2:

Kun næsten OK, da:

- Funktionen hedder f.

f har kun eet globaltmaks.

Konstruer f(x) som en gaffelfunktion, der fx ender i (9,4) istedet for (9,5):

Vedhæftet fil:__0.png

Skriv et svar til: Hjælp til Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.