Matematik

Bevis for sætninger

22. september 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har tre spørgsmål:

1. Gælder denne sætning GENERELT og hvorfor?

Summen af to irrationale reelle tal er irrational.

2. m^2 = 6n^2

Vi kan se, at 6 går op i m^2 og n. Hvordan kan jeg forklare, at det er ifølge det fundamentale primtalslemma, at det gælder?

3. Hvordan kan jeg argumentere for, at denne værdi er et irrationalt tal?

(3 - pi)

Er det nok at sige, at et rationalt tal minus et irrationalt tal, giver et irrationalt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2020 af oppenede

1. Lad a være irrationel. Da er -a irrationel, og a + (-a) = 0, som er rationel. Så det passer ikke.

3. Antag for modstrid (3 - pi) = p/q, da er pi = (3q-p)/q, så pi er rationel.


Svar #2
22. september 2020 af K22

Hvordan kan man argumentere for de to sidste uden et bevis


Skriv et svar til: Bevis for sætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.