Matematik

Om punktet P(3,8) ligger på grafen

26. september 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Ved ikke helt hvordan jeg skal starte med at udregne opgaven, er der nogle forslag til hvordan jeg kan løse opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2020 af Mathias7878

Idet P(x,y) = P(3,8) hvormed x = 3, skal du undersøge om 

2^x = 8

er gældende for x = 3.

- - -

 

 


Svar #2
26. september 2020 af javannah5

Ja, det er gældende 2^3=8, men hvad har det at gøre med at løse opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2020 af ringstedLC

#2: Din undersøgelse:

\begin{align*} P:\bigl(3,8\bigr)&=\bigl(3, f(3)\bigr) \\ 0\leq 3\leq 4\Rightarrow f(3)&=2^3=8 \end{align*}

og dermed ligger P på grafen for f.


Svar #4
26. september 2020 af javannah5

Kan du måske prøve og sætte nogle ord på det

Svar #5
26. september 2020 af javannah5

Og udover det hvad med 0,5x+14 skal den ikke også udregnes?

Brugbart svar (1)

Svar #6
26. september 2020 af ringstedLC

#5 og forhåbentlig #4: Funktionen har en gaffelforskrift. Det vil sige, at inden man indsætter en x-værdi, skal det undersøges i hvilket interval, værdien ligger. x = 3 opfylder ikke 4 ≤ x


Skriv et svar til: Om punktet P(3,8) ligger på grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.