Kemi

Elektronegativitet

28. september 2020 af mikkel981 - Niveau: B-niveau

Hej

Hvordan beregner man elektronegativiteten for komponenter?

Det er lige til, hvis det er mellem to atomer, f.eks. C-H (2,5-2,1 = 0,4) = upolært

Hvad gør man hvis der f.eks. er tale om CH3-H?

Skal man så sige (2,5+(2,1*3)-2,1 = 6,7?

Fatter det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2020 af gerthansen

Det bliver lidt sværere for molykyler med flere end 2 atomer, da man ikke kan regne det ud som sådan. Jeg går udfra du skal bruge det til undersøgelse af polaritet eller manglen derpå. Der plejer at være nogen regler med at du kan have 4 C og/eller H per Nitrogen og oxygen du har i molekylet.
Ellers er et alternativ at kigge på molekylet, og som der er en ladningsforskydelse, altså om du har nogen grupper eller noget der måske kunne trække mere i elektronerne.


Skriv et svar til: Elektronegativitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.