Matematik

Isolerings problemer HASTER

01. oktober 2020 af fgrt44 - Niveau: C-niveau

Hej, vi har en prøve i morgen, som vil primært handle om at isolere en variabel i en ligning. Jeg har problemer med at isolere, når det er en brøk, fx hvordan vil man kunne løse x i en sådan ligning: 

y=3x/2-4/3. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2020 af Mathias7878

y = \frac{3x}{2}-\frac{4}{3} \Leftrightarrow y + \frac{4}{3} = \frac{3x}{2} \Leftrightarrow 2 \cdot (y + \frac{4}{3}) = 3x \Leftrightarrow x = \frac{2 \cdot (y + \frac{4}{3})}{3}

- - -

 

 


Svar #2
01. oktober 2020 af fgrt44

taaak. hvordan isolere jeg så den her, det er stadig x, der skal isoleres: 

f(x)=3/2x


Skriv et svar til: Isolerings problemer HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.