Matematik

Finde procent

01. oktober 2020 af Eca - Niveau: 8. klasse
Jeg kan ikke løse opgave 1.4

Billedet er vedhæftet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{cccccccccccccccc} 1.4\\& \textup{Udgift for 4 billetter:}\\&& \textbf{L\o ssalg}&&&\textbf{I filmklub} \\&& 4\cdot 89.50&=&&4\cdot 89.50\cdot (1-r)+199\\\\&& \begin{array}{lllllllllllllllll}&& 358=358-358\cdot r+199\\\\&& 358r=199\\\\&& r=\frac{199}{358}=0.556=55.6%\end{array}\\\\ \end{array}\\\\ \begin{array}{llllll} \textup{Rabatprocenten }&\textup{skal v\ae re mindst}&\textup{55.6}\% \textup{, for at det kan betale sig }\\ \textup{at v\ae re filmklub-}&\textup{medlem ved 4 }&\textup{\aa rlige biografbes\o g.} \end{array}


Skriv et svar til: Finde procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.