Matematik

Vektorfunktion og kuglen

24. oktober 2020 af Trojanskhest - Niveau: A-niveau

Jeg har følgende opgave som jeg ikke ved hvad jeg skal gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2020 af peter lind

a) Sæt t = 1 i vektorligningen og beregn

b) Løs ligningen y(t) = 0. Der  vil være to løsninger. Vælg den positive t0. Derefter finder du kuglestødets længde ved at beregne x(t0)


Svar #3
24. oktober 2020 af Trojanskhest

Hej Peter,

a) 

Betyder det bare at kuglens position er 

s(1)=vector(11.2,5.22)

??

Synes bare det er mærkeligt at man vektoreren kan forklarer om positionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2020 af peter lind

Jeg har  ikke regnet efter; men x koordinaten er OK. Vektorfunktionen angiver jo hvor kuglen er til tiden t


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2020 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2020 af ringstedLC

#3

Synes bare det er mærkeligt at man vektoreren kan forklarer om positionen. 

Vektoren med parameteren t beskriver et punkt på kurven som svarer til funktionen:

\begin{align*} f(t) &= \frac{-4.91}{11.2^{\,2}}\,t^2+\frac{8.43}{11.2}\,t+1.7\;,\;t\geq 0\;\;(,\;t\leq 2\cdot 11.2) \\ f\bigl(x(t)\bigr)=f\bigl(x(1)\bigr) &= f(11.2) \\ f(11.2) &= \frac{-4.91}{11.2^{\,2}}\cdot 11.2^2+\frac{8.43}{11.2}\cdot 11.2+1.7 \\ &= 5.22\Rightarrow \text{Pos.}:(11.2,5.22) \end{align*}

men vektorfunktionen er jo mere overskuelig:

\begin{align*} s(t) &= \binom{11.2\cdot t}{-4.91\cdot t^{2}+8.43\cdot t+1.7}\;,\;t\geq 0\;(,\;t\leq 2) \\ s(1) &= \binom{11.2\cdot 1}{-4.91\cdot 1^{2}+8.43\cdot 1+1.7} \\ s(1) &= \binom{11.2}{5.22} \end{align*}


Skriv et svar til: Vektorfunktion og kuglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.