Fysik

Fysik opgave

28. oktober 2020 af Skuls - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at fysik opgave og er der nogle som vil hjælpe med mig den og hvilken formel jeg skal bruge?

En sømpistol har en trykbeholder med atmosfærisk luft under 7,80 atmosfærers tryk. Når et søm skal slås i, lader man luften trykke på et stempel med radius (2,50) cm

a. Beregn kraften, der virker på stemplet. Sømmet har et kvadratisk tværsnit med sidelængden 1,50 mm.

b. Hvor stort er sømmets maksimale tryk på det stykke træ, det slås ned i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2020 af peter lind

tryk = kraft/areal  det betyder at kraften er tryk*areal. Det skal du bruge både til a og b


Svar #2
28. oktober 2020 af Skuls

Tak, men hvordan løser jeg opgave a? er det sådan her?

7,80 atm=790335 Pa=79,0335 N/cm2

79,0335 N/cm^2· ·2,50 cm^2??

Skal jeg gange dem eller dividere 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2020 af peter lind

Du skal gange dem.Det kan du også se af enhederne


Svar #4
28. oktober 2020 af Skuls

Men er det rigtigt det jeg har skrevet i #2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2020 af peter lind

de 2,50 cm er radius ikke arealet


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.