Matematik

bestem monotoniforholdene

30. november 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

c) Bestem monotoniforhold og lokale ekstrema for f.

  f(x)=6·√x-2x      

Jeg har fundet fx

f(x)=(6fx√-x) 

Men jeg har problemer med at tegne grafen ind i geogebra... jeg får bare af vide det er ukendt fænomen.

Jeg har gemt og lukket programmet og tændt den igen osv. Men det kan stadig ikke fungerer. Er der en som kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2020 af peter lind

Der er nogetgalt meddidifferention. √-x eksisterer kun for x≤0. Få geogebra til at udregne f'(x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2020 af Mathias7878

Du skal starte med at finde f'(x), hvis du  skal finde monotoniforhold. 

- - -

 

 


Svar #3
30. november 2020 af UCL (Slettet)

f'(x)               (   -2√x+3)/(√x)         

Har regnet det ud gennem geogebra. Jeg ved bare ikke rigtig hvad jeg gør hvis jeg ikke kan tegne grafen ind for fx              . f(x)=(6fx√-x)       i geogebra. Jeg har skrevet præcist det ind. 

 Kan jeg stadig forsætte opgaven med at finde monotoniforholdene?                                                                                     


Svar #4
30. november 2020 af UCL (Slettet)

Det er opgaven med tråden : https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1987318#1987383

Jeg har ikke rigtog kunne lave den stiblede linje(har gjort som vedkommende siger, men det kan heller ikke helt lade sig gøre) som er lavet i et af svarerne hvor man kan se grafen og den afleddede graf mv


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2020 af Anders521

#4 Din opgave er gennemgået i linket.  


Svar #6
30. november 2020 af UCL (Slettet)

Ja . Det er rigtigt, men jeg er igang med finde monotoniforholdene nu. Men jeg har lidt svært ved at tegne den stiplede linje som er angivet i den anden tråd netop - fordi jeg ikke kan trykke det ind på geogebra . Så vil høre om der evt er en anden måde man kan gøre det på. Nu har jeg også problemer ift at tegne fx ind? Sidder virkelig og knokler med det - det er derfor jeg spørger om hjælp ....

Skriv et svar til: bestem monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.