Matematik

gradtal

14. april 2006 af stumpL (Slettet)
I et koordinatsystem er givet et punkt
Q(2;1;7) og en linie m.
Punktet P(7;2;1) ligger på linie m.
(3 )
rm=(2 )
(-1)

a) betam gradtallet for den spidse vinkel mellem vektor PQ og linie m.
Hvordan gør jeg lige det??

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem den spidse vinkel mellem vektor PQ og linjens retningsvektor.

Svar #2
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

#1 har jeg en formel til det???
skal jeg så ikke finde QP først?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

prikproduktet = produktet af længderne gange cosv.

Svar #4
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

skal jeg først finde PQ????

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Da QP = -PQ er det ligegyldigt hvilken vektor du benytter

Svar #6
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

#5
okay... jeg har fundet PQ.
(-5)
(-1)=PQ
(6 )

hvad gør jeg så nu??

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem
1. længden af PQ
2. længden af linjens retningsvektor
3. prikproduktet.

Derefter benytter du formlem

a·b = |a|*|b|*cos v

Svar #8
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

#7
2. længden af m's retningsvektor??

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Har du ikke skrevet m's retningsvektor i #0?

Svar #10
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

#9 jo...

Brugbart svar (0)

Svar #11
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

#10 Kan du ikke bestemme længden?

Svar #12
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

hvordan bestemmer jeg så en ligning for den plan, der indeholder punkt Q og linie m???

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Både PQ og m's retningsvektor ligger i planen. Hvis du krydser dem har du en normalvektor til planen

Svar #14
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

altså PQ X rm = n ??

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Ja

Svar #16
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

ok, tak... får planen til at være
-11x+13y-7z+84=0
håber det er rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Normalvektoren er korrekt, men hverken P elle Q ligger i din plan.

Svar #18
14. april 2006 af stumpL (Slettet)

hvad skal jeg så gøre???

Brugbart svar (0)

Svar #19
14. april 2006 af ibibib (Slettet)

Hvordan fik du 84?

Svar #20
15. april 2006 af stumpL (Slettet)

a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-zo)=0
-11(x-2)+13(y-1)-7(z-7)=0
-11x+13y-7z+22-13+49=0
-11x+13y-7z+58=0

Er det rigtigt nu???

Skriv et svar til: gradtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.