Matematik

Harmoniske svingninger

17. januar 2021 af 1234567899876543210 - Niveau: B-niveau

Hej!

jeg sidder med den vedhæftede opgave og kan ikke komme videre. Jeg kan ikke se hvilken sammenhænge der er mellem de to udtryk.

Tak for hjælpen!

Vedhæftet fil: Mat opg.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2021 af peter lind

Jeg kan kun se nogle definitioner og nogle tal. Det er muligt det skyldes at du  bruger det rædsomme docx format. Brug i stedet en billedfil eller til nød en pdf fil


Svar #2
17. januar 2021 af 1234567899876543210

#1

Jeg kan kun se nogle definitioner og nogle tal. Det er muligt det skyldes at du  bruger det rædsomme docx format. Brug i stedet en billedfil eller til nød en pdf fil

Det lyder som du kunne se hele opgaven, men her kommer den som png.

Vedhæftet fil:Mat.png

Svar #3
18. januar 2021 af 1234567899876543210

Jeg skal altså redegøre for at ω=2*pi*f

Har prøvet at løse det, men gør noget forkert:

f=1/t <=> t=1/f

ω*t=2*pi

ω*t=2*pi <=> ω=(2*pi)t <=> ω=(2*pi)/1/f <=> ω=(2*pi)/f


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2021 af mathon

             \small \begin{array}{llllll}& \sin(\omega t)=\sin\left(\omega \cdot\left ( t_o+T \right )\right)=\sin(\omega t_o+\omega T)=\sin(\omega t_o+2\pi)\\ \textup{hvoraf:}\\& \omega T=2\pi\\\\& T=\frac{2\pi}{\omega }\\\\& f=\frac{1}{T}=\frac{\omega }{2\pi}\\\\& \omega =2\pi f \end{array}


Svar #5
18. januar 2021 af 1234567899876543210

#4

             \small \begin{array}{llllll}& \sin(\omega t)=\sin\left(\omega \cdot\left ( t_o+T \right )\right)=\sin(\omega t_o+\omega T)=\sin(\omega t_o+2\pi)\\ \textup{hvoraf:}\\& \omega T=2\pi\\\\& T=\frac{2\pi}{\omega }\\\\& f=\frac{1}{T}=\frac{\omega }{2\pi}\\\\& \omega =2\pi f \end{array}

Tak for svaret! Men jeg forstå ikke helt den sidste udregning, hvad er det, at du gør her?


Svar #6
18. januar 2021 af 1234567899876543210

Fandt ud af det


Skriv et svar til: Harmoniske svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.