Matematik

Matematik Renter

28. januar 2021 af Frida2233 - Niveau: 10. klasse

Hej med jer 

Jeg kan slet ikke lige finde ud af hvordan jeg skal bruge renteformlen hvis jeg ikke kender startkapital. Det er den jeg skal finde??

Hvor stor er den kapital, der giver 180 kr. i rente fra den 1.7.19 til den 3.3.20, når rentesatsen er 1,25% p.a.? Afrund til et helt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2021 af mathon

                     \large \begin{array}{llllll} R=\frac{k\cdot p\cdot d}{365\cdot 100}\\\\ k=\frac{R\cdot 36500}{p\cdot d}=\frac{180\cdot 36500}{1.25\cdot 246}=21\;365.85 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2021 af Januar2021 (Slettet)

Du kan gøre således : 

Antal dage mellem 1.7.2019 til 3.3.2020 er 246 dage 

rente i 246 dage er ( 246 dage·1,25 % ) / 365 dage = 0,84 %

Den kapital der giver 180 kr i rente er :

180 = ( K · 0,84 ) / 100

K = ( 180 · 100 ) / 0,84 

K = 21458 kr  ( afrundet tal)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2021 af mathon

                     \small \large \begin{array}{llllll} R=\frac{k\cdot p\cdot d}{365\cdot 100}\\\\ k=\frac{R\cdot 36500}{p\cdot d}=\frac{180\cdot 36500}{1.25\cdot 246}\approx 21\;366 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2021 af Januar2021 (Slettet)

Til # 0

Supplering til svar # 2

Jeg sætter flere decimaler på min rente og får så ( 0,84 % → 0,84246 % ) 

Den kapital der giver 180 kr i rente er :

180 = ( K · 0,84246 ) / 100

K = ( 180 · 100 ) / 0,84246

K = 21366 Kr ( afrundet tal)


Skriv et svar til: Matematik Renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.