Matematik

Ligning med ubekendt på begge sider med ubekendt i eksponenten.

27. februar 2021 af bundgaar - Niveau: A-niveau

118,6x + 11097,8 = 2244 * 1,06x

Jeg skal bruge denne ligning til af finde skæringspunktet mellem en lineær og en eksponentiel funktion.
Hvordan løser jeg ligningen algebraisk?

x skulle meget gerne give 32,56


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2021 af mathon

Du kan ikke løse den med håndkraft.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2021 af mathon

           \small \begin{array}{llllll} \textup{solve}\left ( 118.6x+11097.8=2244\cdot 1.06^x,x \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Ligning med ubekendt på begge sider med ubekendt i eksponenten.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.