Matematik

Prikproduktet

28. februar 2021 af Duksedreng - Niveau: B-niveau

Hej folkens, jeg sidder fast med en opgave hvor man skal bestemme prikproduktet så det give T=1 men ved ikke hvilken formel man kan bruge. de to vektorer er \underset{a}{\rightarrow}=\binom{1}{-2t} \underset{b}{\rightarrow}=\binom{5t-1}{3}

Ps: hvis nogle ved hvordan man kan bestemme t så vektorene er ortogonale ville det hjælpe en del


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2021 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2021 af peter lind

se formel 50 side 11 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2021 af mathon

                   \small \textup{solve}\left (\textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} 1\\-2t \end{bmatrix}, \begin{bmatrix} 5t-1\\3 \end{bmatrix} \right ) =0,t \right )


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. februar 2021 af AMelev

Hvad mener du med, at T = 1? ?Væn dig til at uploade et billede af opgaven, så fejl og mangler undgås.
Skal du bestemme skalarproduktet for t = 1?
I så fald skal du indsætte t =1 og beregne koordinatsættene for de 2 vektorer, hvorefter du kan beregne skalarproduktet, jf #2
Alternativt kan du beregne skalarproduktet først og indsætte t = 1 bagefter.

Ortogonale vektorer: Se FS side 11 (53) og løs derefter ligningen mht. t.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2021 af mathon

                            5t - 1 + (-6t) = -t - 1


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2021 af Eksperimentalfysikeren

#0 Hvad er T?

Jeg vil helt tilslutte mig #4. Det er umuligt at hjælpe dig, hvis du ikke giver alle nødvendige oplysninger.

Er T arealet af en trekant, der har noget at gøre med de to vektorer? Er det et andet areal?


Svar #7
28. februar 2021 af Duksedreng

beklager meget, her et et billed af opgaven

Vedhæftet fil:Screenshot_28.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
28. februar 2021 af AMelev

OK, så er det, som jeg gættede på.

Følg anvisningerne i #4.


Skriv et svar til: Prikproduktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.