Matematik

Kombinatorik

02. marts 2021 af jepper6969 - Niveau: 9. klasse

En gruppe børn skal købe for 90kr tilsammen

De kan vælge mellem saftevand (6kr), kako (15kr) og chokoladebar (8kr)

hvor mange krus saftevand, kakao og chokladebar kan de købe?. Skriv de forskellige muligheder der er når børnene ikke nødvendigvis skal købe alle tre slags varer.

Please hjælp. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af mathon

                          \small \small \small \small \begin{array}{c|c|c|c} &\textbf{saftevand}&\textbf{kakao}&\textbf{chokolade}\\\hline \textbf{antal}&15&&\\\hline &11&&3\\\hline &10&2\\\hline &7&&6\\\hline &6&2&3\\\hline &5&4\\\hline &3&&9\\\hline &1&4&3\\\hline &&6\\\hline \end{array}


Svar #2
02. marts 2021 af jepper6969

#1

                          \small \small \small \small \begin{array}{c|c|c|c} &\textbf{saftevand}&\textbf{kakao}&\textbf{chokolade}\\\hline \textbf{antal}&15&&\\\hline &11&&3\\\hline &10&2\\\hline &7&&6\\\hline &6&2&3\\\hline &5&4\\\hline &3&&9\\\hline &1&4&3\\\hline &&6\\\hline \end{array}

2 spørgsmål. Hvordan gjorde du? Jeg sad og kiggede lidt på nettet og stødte på et tælletræ. Kunne man bruge det?


Svar #3
02. marts 2021 af jepper6969

#1

                          \small \small \small \small \begin{array}{c|c|c|c} &\textbf{saftevand}&\textbf{kakao}&\textbf{chokolade}\\\hline \textbf{antal}&15&&\\\hline &11&&3\\\hline &10&2\\\hline &7&&6\\\hline &6&2&3\\\hline &5&4\\\hline &3&&9\\\hline &1&4&3\\\hline &&6\\\hline \end{array}

#1

                          \small \small \small \small \begin{array}{c|c|c|c} &\textbf{saftevand}&\textbf{kakao}&\textbf{chokolade}\\\hline \textbf{antal}&15&&\\\hline &11&&3\\\hline &10&2\\\hline &7&&6\\\hline &6&2&3\\\hline &5&4\\\hline &3&&9\\\hline &1&4&3\\\hline &&6\\\hline \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2021 af mathon

Se på divisorerne i 90    2 · 32 · 5


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.