Matematik

Find x-skæringspunkt på parabel

02. marts 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Når man siger fx. 3*x2-4*x-3=0 og x kan være to forskellige tal, hvordan kan det så være at de tal er der hvor parablen skærer x-aksen? Hvorfor kan det ikke være et andet punkt på parablen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2021 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \textup{Funktionens forskrift er:}\\& f(x)=y=3x^2-4x+3\\\\ \textup{\O nskes parablens}\\ \textup{sk\ae ring med x-aksen}\\ \textup{kr\ae ves:}\\& 0=3x^2-4x+3=3\cdot \left (x-\frac{2}{3} \right )^2+\frac{5}{3}\\\\ \textup{da x-aksens ligning}\\ \textup{er:}\\&y=0\\\\ \textup{I dette tilf\ae lde}\\ \textup{findes der \textbf{ingen}}\\ \textup{sk\ae ringspunkter}&\textup{da }y_{min}=\frac{5}{3} \end{array}


Svar #2
03. marts 2021 af Alrighty

Hvis man vil finde hvor parablen skærer y aksen, er det så bare at putte 0 ind på x's plads?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2021 af ringstedLC

#2: Ja, da y-aksens ligning er x = 0.


Skriv et svar til: Find x-skæringspunkt på parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.