Kemi

Ligevægt med opgivet ligevægtskonstant

05. marts 2021 af Kaya12345678 - Niveau: Universitet/Videregående

Koncentrationsligevægtskonstanten Kc for reaktionen: CO (g) + Cl2 (g) ligevægtspil COCl2 (g), ved 941C er bestemt til 1200 M-1. I en beholder på 20,00 L indføres 0,240 mol COCl2. Beregn ligevægtskoncentrationerne ved 941 C af de tre komponenter samt det totale tryk i beholderen.

Hvordan får jeg startet på denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2021 af mathon

            \small \begin{array}{llllll} \textup{Ligev\ae gtsbr\o k:}\\& \frac{(0.012\;M)-x}{x^2}=1200\;M^{-1}\mid 0<x<0.012\;M\\\\& x=0.002773\;M\\\\ \textup{Ligev\ae gtskon-}\\ \textup{centrationer:}\\& \begin{array}{llll} \left [ COCl_2 \right ]=\left (0.012\;M \right )-\left ( 0.002773\;M \right ) &=&0.009227\;M\\ \left [ CO \right ]=\left [ Cl_2 \right ]=x&=&0.002773\;M \end{array}\\\\\\ \textup{Partialtryk:}\\ & p=c\cdot R\cdot T=c\cdot \left ( 8.31447\;\frac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273+941)\;K \right )=c\cdot 6352.26\;\frac{Pa\cdot m^3}{mol}\\\\& p_{COCl_2}=\left ( 9.227\;\frac{mol}{m^3} \right )\cdot \left ( 6352.26\;\frac{Pa\cdot m^3}{mol} \right )&=&58\,612.3\;Pa\\\\& p_{CO}=p_{Cl_2}=\left ( 2.773\;\frac{mol}{m^3} \right )\cdot \left ( 6352.26\;\frac{Pa\cdot m^3}{mol} \right )&=&17\,614.8\;Pa\\\\ \textup{Totaltryk:}&\left (58\,612.3\;Pa \right )+2\cdot \left (17\,614.8\;Pa \right )&=&93\,841.9\;Pa \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2021 af Frederikhd

Hvorfra kommer de 0.012 M i ligevægtsbrøken fra? Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2021 af mathon

                \small \left [ COCl_2 \right ]=\tfrac{0.240\;mol}{20.00\;L}=0.012\;M


Skriv et svar til: Ligevægt med opgivet ligevægtskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.