Matematik

Bestem a og b ud fra tabel

11. april 2021 af Matgenius - Niveau: A-niveau

Er opgaven lavet korrekt? 

Her er vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: Opgave.jpg

Svar #1
11. april 2021 af Matgenius

Her er udregningen 

Vedhæftet fil:Udregnet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2021 af peter lind

Det er en lineær regression med variablener x=1/s og y = 1/v


Svar #3
11. april 2021 af Matgenius

#2

Hvordan skal jeg så regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2021 af peter lind

Udregn de reciprokke af s og v. Derefter foretager du en lineær regression


Svar #5
11. april 2021 af Matgenius

#4

Er slet ikke med.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2021 af StoreNord

Lineær regression laver man med en tabel i regneark.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2021 af peter lind

Hvis x=1/s og y = 1/v bliver a og b bestemt ved y = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. april 2021 af StoreNord

#0
Gør nu som Peter siger i #4.


Svar #9
12. april 2021 af Matgenius

#8
Men hvordan regner man tallene ud i den anden tabel du har, er med på den øverste er dem fra opgaven, men hvordan kommer jeg så frem til dem under og hvorfor er det jeg ikke helt er med på

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2021 af StoreNord

Som jeg har vist i Række 5 skal du dividere Substratkoncentration op i tallet 1 for at få dens reciprokke værdi, 1/s.
Det samme med skal gøres med Initialhastighed i Række 6.

På den næste udgave af regnearket har jeg også bedt om akseskæring, så jeg også får b-værdien med.

Du er ikke med på, hvorfor ?
    For at kunne anvende modellen.


Svar #11
12. april 2021 af Matgenius

#10

Jeg er med nu, blev forvirret på grund af det med den reciprokke værdi. Fordi det ikke er noget jeg mindes at have haft noget som helst om.


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. april 2021 af StoreNord

Næ, jeg tænkte det nok. Utroligt.              :-)


Skriv et svar til: Bestem a og b ud fra tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.