Kemi

Hjælp til redoxreaktioner

14. april 2021 af Sara3838 - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogen som kan forklare mig, hvordan man laver den her opgave .

Jeg har vedhæftet opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\& \textup{oxidation:}&2\,Na\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;2\,Na^+\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&Cl_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,e^-\;\longrightarrow \;2\,Cl^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\& \textup{oxidation:}&Ca\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;Ca^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&Br_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,e^-\;\longrightarrow \;2\,Br^-\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& \textup{oxidation:}&2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;Al^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&3\,S\,_{\textit{(s)}}\;+\;6\,e^-\;\longrightarrow \;3\,S^{2-}\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2021 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{d)}\\& \textup{oxidation:}&4\,Al\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;4\,Al^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&3\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;12\,e^-\;\longrightarrow \;6\,O^{2-}\,_{\textit{(s)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2021 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{c)}\\& \textup{oxidation:}&2\,Al\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;Al^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&3\,S\,_{\textit{(s)}}\;+\;6\,e^-\;\longrightarrow \;3\,S^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2021 af mathon

\small \small \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{d)}\\& \textup{oxidation:}&4\,Al\,_{\textit{(s)}}\;\longrightarrow \;4\,Al^{3+}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;12\,e^-\\\\& \textup{reduktion:}&3\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;12\,e^-\;\longrightarrow \;6\,O^{2-}\,_{\textit{(aq)}} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.