Matematik

Differentialregning

14. april 2021 af Peter40 - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe med følgende, for jeg ved ikke helt hvordan den skal kunne løses i hånden

Vedhæftet fil: Matematik opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2021 af janhaa

f'=\frac{1}{3}exp(x^3-12x)*(3x^2-12)=0\\ exp(...)>0\\ 3x^2=12\\ x=\pm 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2021 af mathon

          \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot e^{x^3-12x}\cdot \left ( 3x^2-12 \right )=\left ( x^2-2^2 \right )\cdot e^{x^3-12x}=(x+2)(x-2)\cdot\underset{\textbf{{\color{Red} positiv}}}{\underbrace{ e^{x^3-12x}}} \\\\ f{\, }'(x)=0\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #4
14. april 2021 af Peter40

#3

          \begin{array}{llllll} f{\, }'(x)=\frac{1}{3}\cdot e^{x^3-12x}\cdot \left ( 3x^2-12 \right )=\left ( x^2-2^2 \right )\cdot e^{x^3-12x}=(x+2)(x-2)\cdot\underset{\textbf{{\color{Red} positiv}}}{\underbrace{ e^{x^3-12x}}} \\\\ f{\, }'(x)=0\\\\ x=\left\{\begin{matrix} -2\\2 \end{matrix}\right. \end{array}

Hvad menes der når du har skrevte positiv, jeg kan ikke helt fange det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2021 af mathon

positivt uanset x-værdien.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.