Matematik

Eksponentiel funktion/Logaritmen

17. april 2021 af JulieDamsoe - Niveau: B-niveau

Hejsa har problemer med en aflevering, tak på forhånd, hvis nogen kan hjælpe!

En bestemt E.Coli bakterie gælder en sammenhæng af formen: log(y)=0,018*x+4,7

x er tiden i minutter og y er antallet af bakterier

1. Til hvilket tidspunkt er antallet af baterier 80.000?

Sammenhængen mellem x og y kan også skrives på formen y=b*a^x 

2. Bestem tallene a og b


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2021 af peter lind

Sæt y = 8000 og løs den fremkomne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2021 af mathon

     \small \begin{array}{llllll} \textbf{1.}\\&& \log(80\;000)=0.018\cdot x+4.7\\\\&& x=\frac{\log(80\;000)-4.7}{0.018}\\\\\\ \textbf{2.}\\&& \log(y)=\log(b)+\log(a)\cdot x\\\\&& \log(y)=4.7+0.018\cdot x\\\\&& y=10^{4.7+0.018\cdot x}=10^{4.7}\cdot 10^{0.018\cdot x}=10^{4.7}\cdot\left ( 10^{0.018} \right )^x=50118.7\cdot 1.04232^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2021 af AMelev

#0 Du har på under en time lagt ikke mindre end 5 opgaver op inden for samme emne.
Det havde været rimeligt at afvente svaret på den første opgave. Måske kunne du lære noget, du kunne bruge i de øvrige, så du faktisk selv kunne lave noget af det og dermed blive klogere.
Mens du så ventede på første svar, kunne du fx have kigget på, hvad der står i din formelsamling om eksponentielle funktioner og evt. også have læst om det i din bog.

En anden ting. Væn dig til at lægge et billede af opgaven op, så fejl og mangler undgås.


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion/Logaritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.