Matematik

Bestem tallet så vektorer er ortogonale

23. april 2021 af Duksedreng - Niveau: B-niveau

Har nogle problemer med at løse denne opgave, har prøvet mig lidt frem men kan ikke finde ud af det. Håber i kan hjælpe

billede vedhæftet

Vedhæftet fil: Screenshot_60.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2021 af kemc

Vha dit cas-værktøj


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2021 af OliverHviid

Hvis de skal være ortogonale, så skal der gælde at deres skalarprodukt skal være lig 0, dvs. a1b1+a2b2=0. Løs den fremkomne ligning mht. t.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. april 2021 af PeterValberg

\vec{a}\cdot\vec{b}=0\quad\Leftrightarrow\quad\vec{a}\perp\vec{b}

\binom{t}{10}\cdot\binom{-6}{3}=0

-6t+30=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. april 2021 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2021 af mathon

kontrol:
                    \small \begin{array}{lllll}&& \textup{solve}\left ( \textup{dotP}\left ( \begin{bmatrix} t\\10 \end{bmatrix},\begin{bmatrix} -6\\3 \end{bmatrix} \right )=0,t \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Bestem tallet så vektorer er ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.