Matematik

Standardisering

07. maj 2021 af 1QAtion - Niveau: A-niveau

Hej!

Hvad betyder det helt præcist, at et datasæt skal standardiseres?

Hvis jeg har tre datapunkter (ændring over tid) fx. Tid1: 7    Tid2: 3    Tid3: 4

hvordan standardiseres disse da? Sættes Tid1 = 0? og beregnes den standardiserede Tid2 som den procentvise stigning/fald fra Tid1 til Tid2 ((7-3)/3)*100 = -57%) og den standardiserede Tid3 som den procentvise stigning/fald fra Tid2 til Tid3 ((4-3)/3)*100 = 33,33%)? Eller beregnes den standardiserede Tid3 som forskellen mellem Tid1 og Tid3? Eller er det noget helt andet, der menes?

De standardiserede tal skal benyttes i en graf.

Mvh Anna-Sofie


Skriv et svar til: Standardisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.