Matematik

parameterfremstillinger

09. maj 2021 af MaryamS - Niveau: Universitet/Videregående

En der kan hjælpe med disse spørgsmål? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2021 af mathon

     \small \begin{array}{lllllll} \blacklozenge\\& \overrightarrow{v}_1=\begin{pmatrix} -\sin(u)\\ \cos(u) \end{pmatrix}\\\\& \overrightarrow{v}_2= \begin{pmatrix} \frac{2\cdot \left ( 1+t^2 \right )-2t\cdot 2t}{\left (1+t^2 \right )^2}\\\\ \frac{-2t-(1-t^2)\cdot 2t}{\left (1+t^2 \right )^2} \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \frac{2(1-t)^2}{(1+t^2)^2}\\\\ \frac{-4t}{(1+t^2)^2} \end{pmatrix}\\\\\\ \blacklozenge\\& v_1=\sqrt{(-\sin(u))^2+(\cos(u))^2}=1\\\\\\& v_2=\sqrt{\left ( \frac{2(1-t)^2}{(1+t^2)^2} \right )^2+\left ( \frac{-4t}{(1+t^2)^2} \right )^2}=\frac{\sqrt{4\cdot (1-t)^4+16t^2}}{1+t^2}=\frac{2\cdot \sqrt{(1-t)^4+4t^2}}{1+t^2} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \blacklozenge\\& \textup{s\ae ttes }&t=\tan\left ( \frac{u}{2} \right )\\& \textup{haves:}\\\\&& \frac{2t}{1+t^2}=2\cdot \tan\left ( \frac{u}{2} \right )\cdot \frac{1}{1+\tan\left ( \frac{u}{2} \right )^2}=2\cdot \frac{\sin\left ( \frac{u}{2} \right )}{\cos\left ( \frac{u}{2} \right )}\cdot \cos^2\left ( \frac{u}{2} \right )=\sin\left (u \right )\\\\&& \left ( 1-t^2 \right )\cdot \cos^2\left ( \frac{u}{2} \right )=\left ( 1-\frac{\sin^2\left ( \frac{u}{2} \right )}{\cos^2\left ( \frac{u}{2} \right )} \right )\cdot \cos^2\left ( \frac{u}{2} \right )=\cos^2\left ( \frac{u}{2} \right )-\sin^2\left ( \frac{u}{2} \right )=\cos(u)\\& \textup{dvs}\\&& \overrightarrow{s}_1(u)=\begin{pmatrix} \cos(u)\\ \sin(u) \end{pmatrix}\\\\&& \overrightarrow{s}_2(u)=\begin{pmatrix} \sin(u)\\ \cos(u) \end{pmatrix}\\\\& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \blacklozenge\\& \textup{s\aa \ }\\&& \overrightarrow{s}_1\left ( \frac{\pi}{4} \right )=\begin{pmatrix} \cos\left ( \frac{\pi}{4} \right )\\ \sin\left ( \frac{\pi}{4} \right ) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \frac{\sqrt{2}}{2}\\ \frac{\sqrt{2}}{2} \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} \sin\left ( \frac{\pi}{4} \right )\\ \cos\left ( \frac{\pi}{4} \right ) \end{pmatrix}=\overrightarrow{s}_2\left ( \frac{\pi}{4} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \blacklozenge\\& \textup{Kurven er }\\&\textup{enhedscirklen:}\\&&x^2+y^2=1\\\\& \textup{hvis tangent-}\\& \textup{ligning i }(x_o,y_o)\\& \textup{er:}\\&& x_o x+y_oy=1\\\\& \textup{tangent i}\\& \left ( \frac{1}{\sqrt{2}}, \frac{1}{\sqrt{2}}\right )\textup{:}\\&& \frac{1}{\sqrt{2}}x+\frac{1}{\sqrt{2}}y=1\\\\&& x+y=\sqrt{2}\\\\&\textup{Normalen i}\\& \left ( \frac{1}{\sqrt{2}}, \frac{1}{\sqrt{2}}\right )\textup{:}\\&& y=x+b\\\\&& \frac{1}{\sqrt{2}}=\frac{1}{\sqrt{2}}+b\\\\&& b=0\\& \textup{dvs}\\&& y=x\quad \textup{som g\aa r gennem }(0,0) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \blacklozenge\\& \textup{Krumningscirklen }\\& \textup{i }\left ( \frac{\sqrt{2}}{2}, \frac{\sqrt{2}}{2} \right )\textup{:}\\&& \left (x-\frac{\sqrt{2}}{2} \right )^2+\left (y-\frac{\sqrt{2}}{2} \right )^2=1 \end{array}


Svar #7
11. maj 2021 af MaryamS

Tusind tak for svar! 


Skriv et svar til: parameterfremstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.