Matematik

optimering af dåse, så den bliver så billig som mulig at producere

12. maj 2021 af helpn - Niveau: B-niveau

Hej

Er der en der kan hjælpe mig med at lave den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2021 af PeterValberg

Kunne du ikke prøve at vedhæfte hele opgaven?
Det ser ud til, at denne er en del af en større opgave
og jeg synes umiddelbart, at der mangler en oplysning...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. maj 2021 af helpn

Det er desværre alt der er givet.. Opgaven stammer herfra (men ved ikke om du har adgang) https://plushfb.systime.dk/?id=2718 men der er ikke givet andet, end det der er på mit vedhæftede billede


Svar #3
12. maj 2021 af helpn

De to andre dele er her, men det hænger ikke sammen og det er IKKE dem jeg skal lave:


Svar #4
12. maj 2021 af helpn

#1

Kunne du ikke prøve at vedhæfte hele opgaven?
Det ser ud til, at denne er en del af en større opgave
og jeg synes umiddelbart, at der mangler en oplysning...

Du kan ikke hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2021 af PeterValberg

Altså jeg tænker, det er noget med at finde et funktionsudtryk,
der beregner prisen som en funktion af radius og så differentiere den
for at finde den radius, der giver den mindste materialepris...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2021 af AMelev

Beholderen består af en cylinder og to halvkugler med samme radius.
Kald radius x
Bestem det samlede volumen (cm3) V for beholderen og udnyt V = 0.33L = 330 cm3 til at bestemme cylinderens højde udtrykt ved x.
Beregn overfladen af hhv. kugle og cylinder.
Beregn produktionsomkostningerne f(x) for den samlede beholder og bestem minimum på sædvanlig vis.


Svar #7
12. maj 2021 af helpn

Jeg har fået en radius på r=1,99 og en højde på 23,88. De mål løser i hvert fald betingelsen med at den samlet skal være 330 cm^3. Synes bare målene ser urealistiske ud, når man tegner det..


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2021 af AMelev

Det får jeg også.
Du skal tænke på, at kuglefladen er 4 gange så dyr som cylinderfladen, så det lyder rimeligt med en noget højere, men smallere "læskedrikstang" end en normal dåse (radius ca. 3.5 cm og højde ca. 11 cm).


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. maj 2021 af Soeffi


Svar #10
12. maj 2021 af helpn

#8

Det får jeg også.
Du skal tænke på, at kuglefladen er 4 gange så dyr som cylinderfladen, så det lyder rimeligt med en noget højere, men smallere "læskedrikstang" end en normal dåse (radius ca. 3.5 cm og højde ca. 11 cm).

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. maj 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: optimering af dåse, så den bliver så billig som mulig at producere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.