Kemi

Volume gas

03. august 2021 af Hans12333 - Niveau: A-niveau

Hvordan løses opgave b? (se bilag)

Vedhæftet fil: 2021-08-03.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. august 2021 af mathon

  \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\& 2\,C_4H_{10}\,_{\textit{(g)}}\;+\;13\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow \;8\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;10\,H_2O\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{af reaktions-}\\ \textup{skemaet l\ae ses:}\\& 2\,\textup{mol butan }+\textup{ 13 mol oxygen}\;\rightarrow \;\textup{18 mol produkter}\\\\ \textup{heraf:}\\& \frac{0.86}{2}\cdot \left \{ 2\textup{ mol},13\textup{ mol},18\textup{ mol} \right \}=\left \{ 0.86\textup{ mol},5.59\textup{ mol},7.74\textup{ mol} \right \}\\\\ \textup{mol-for\o gelse:}\\& \textup{sum}\left ( \left \{ -0.86\;mol,-5.59\;mol,7.74\;mol \right \} \right )=1.29\;mol\\\\ \textup{volumen af}\\ \textup{gasfor\o gelsen:}\\& \large \Delta V=\frac{\Delta n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left (1.29\;mol \right )\cdot \left (0.083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+20)\;K \right )}{1.0\;bar}=31.4\;L \end{array}


Svar #3
03. august 2021 af Hans12333

Den nederste formel hvad er det for en?


Svar #4
03. august 2021 af Hans12333

Facit siger 13L


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. august 2021 af Viderekem (Slettet)

#4

Facit siger 13L

Idealgasligning


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. august 2021 af mathon

korrektion for tastefejl:

  \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\& 2\,C_4H_{10}\,_{\textit{(g)}}\;+\;13\,O_2\,_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow \;8\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;10\,H_2O\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{af reaktions-}\\ \textup{skemaet l\ae ses:}\\& 2\,\textup{mol butan }+\textup{ 13 mol oxygen}\;\rightarrow \;\textup{18 mol produkter}\\\\ \textup{heraf:}\\& \frac{0.34}{2}\cdot \left \{ 2\textup{ mol},13\textup{ mol},18\textup{ mol} \right \}=\left \{ 0.34\textup{ mol},2.21\textup{ mol},3.06\textup{ mol} \right \}\\\\ \textup{mol-for\o gelse:}\\& \textup{sum}\left ( \left \{ -0.34\;mol,-2.21\;mol,3.06\;mol \right \} \right )=0.51;mol\\\\ \textup{volumen af}\\ \textup{gasfor\o gelsen:}\\& \large \Delta V=\frac{\Delta n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left (0.51\;mol \right )\cdot \left (0.083145\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+20)\;K \right )}{1.0\;bar}=12.4\;L \end{array}


Skriv et svar til: Volume gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.