Kemi

enthalpi, dipolmoment

05. august 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående

 1) beregne reaktionsenthalpien for dannelsen af salpetersyre:

 3NO2(g) + H2O(l) -> 2 HNO3(l) + NO(g)

jeg får det til -394 med det skal give -71 kj mol^-1   ? hvad gør jeg galt?

2) Hvordan kan jeg hvide om  OF_2  og om IF_5 har et dipolmoment?

3) Bindingsvinklerne mellem Xe-F bindingerne i XeF2 er 180grader hvordan kan jeg tegne det?


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. august 2021 af MountAthos

opgave 1

Du skal lægge værdierne for 2 · HNO3 + NO og fratrække værdierne for 3 · NO2 + H2O

NO2 = 33,18 Kj / mol

H2O = -285,22 Kj / mol

HNO3 = -173,22 Kj / mol

NO = 90,25 Kj / mol

https://www.drjez.com/uco/ChemTools/Standard%20Thermodynamic%20Values.pdfl


Brugbart svar (2)

Svar #2
05. august 2021 af MountAthos


Brugbart svar (2)

Svar #3
05. august 2021 af MountAthos

Supplering  til # 1

(2 · (-173,22) ) + 90,25)  -( ( 3·33,18) + ( - 285,22) ) = 70,76 = 71 Kj / mol


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. august 2021 af MountAthos

Rettelse til # 3

Der skal stå -70,76 = - 71 Kj / mol som resultat


Svar #5
06. august 2021 af unicorn66

Tak for hjælpen, og oversigten for enthalpierne er meget brugbar endnu engang tak 


Skriv et svar til: enthalpi, dipolmoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.