Fysik

Kanonkongen - gennemsnitlige hastighed

18. september 2021 af muller21 - Niveau: A-niveau

hej jeg har lidt problemer med denne her opgave 

jeg skal vel bruge formlen for gennemsnitlig hastighed altså agns=\Delta v/\Delta t

men hvordan finder jeg deltaT?

jeg ved jeg har en start hastighed på 0 og en maks hastighed på 60km/t, så det er vel min deltaV

også har jeg en strækning fra 0 til 5.1m, men det er jo min stærkning? 

hvordan beregner jeg den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2021 af SuneChr

Begyndelseshastigheden er 0.
Sluthastigheden v er 50/3 m/sek  (= 60 km/time)
Vejstrækningen s er 5,1 m
Gennemsnitsaccelerationen er a
Forløbet tid er t
Vi har bevægelsesligningerne:
           (I)  v = at
          (II)  s = 1/2at2
Isolér t i (I) og indsæt i (II)
Isolér derefter a og indsæt heri værdierne v og s.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2021 af mathon

eller anvende
den kinematiske formel direkte:
                                                       2 · a · Δs = v2 - v02     vo = 0

                                                       a = v/ (2·Δs)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2021 af mathon

I kinematikken er accelerationen konstant,  hvilket svarer til den gennemsnitlige acceleration i ovenstående opgave.


Skriv et svar til: Kanonkongen - gennemsnitlige hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.