Matematik

Liter og brøker

21. september 2021 af EliasTruelsen - Niveau: 9. klasse

Hvor mange flasker på 3/4 liter kan der blive ud af 6000 liter saft?

jeg frostå ingenting af dette sprørgsmål, synes det er dårligt formuleret


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2021 af PhilipN

En flaske har volumenet 3/4 L

Hvor mange flasker kan du fylde op med saft, hvis du har 6000 L saft?

For eksempel kan jeg fylde 6000 flasker med saft, hvis flaskens volumen var på 1 L.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2021 af Quarr

Løs ligningen
0,75x=6000
- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2021 af SuneChr

\frac{6000}{\frac{3}{4}}=\frac{6000\cdot 4}{3}
Man dividerer med en brøk ved at gange med "den omvendte".      6000\cdot \frac{4}{3}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2021 af Quarr

Løs den fremkommende ligning:

0.75x=6000

\frac{0.75x}{0.75}=\frac{6000}{0.75}

x=8000

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2021 af Quarr

#4

Løs den fremkommende ligning:

0.75x=6000

\frac{0.75x}{0.75}=\frac{6000}{0.75}

x=8000

Dvs der skal bruges 8000 flasker der kan rumme 3/4 L hver til at fylde 6000 L saft.

- - -

Ja

 


Skriv et svar til: Liter og brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.