Matematik

fortegnsundersørgelse

22. september 2021 af kitkatvegan - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe mig med at beregne BCOT´(1/2k) og BCOT´(2/k) og konkludere at de er negativ henholdsvis positiv?

BCOT´=1/k

Vi ved at 1/2k er mindre end 1/k   og   at 2/k er større end 1/k:

1/2k < 1/k < 2/k

Jeg forstår det som så godt, men ved ikke lige hvordan jeg skal beregne det og vise at det er et minimumspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2021 af AMelev

Er det stadig opgaven i https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2021858, hvor
bCOT=a\cdot e^{k\cdot v}?

Hvis ja, så kan du bruge fortegnsvariationen for bCOT' i #2.
bCOT'(v)=\frac{a\cdot e^{k\cdot v}\cdot (k\cdot v-1)}{v^2}

e^{k\cdot v} og v^2 er positive, og jeg går ud fra, at det også gælder a. Dermed bestemmes fortegnet udelukkende af k\cdot v-1, hvis graf er en voksende ret linje, hvis k > 0. Det betyder, at k\cdot v-1 og dermed bCOT' er negativ til venstre for nulpunktet og positiv til højre.


 

Vedhæftet fil:unnamed.jpg

Skriv et svar til: fortegnsundersørgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.