Matematik

Find vinkelstørrelser i en firkant

26. september 2021 af Hellegrif - Niveau: 9. klasse

Når forholdet mellem vinkelstørrelserne i en firkant er 3:4:5:6 - hvad er de 4 vinkelstørrelser så?

Jeg kan simpelthen ikke finde rundt i det - er der nogen, der kan forklare mig det?

Mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{360^{\circ}}{3+4+5+6} &= 20^{\circ} \\ 3\cdot 20^{\circ}+4\cdot 20^{\circ}+5\cdot 20^{\circ}+6\cdot 20^{\circ} &= 360^{\circ} \end{align*}


Svar #2
26. september 2021 af Hellegrif

Rigtigt mange tak for svaret. Jeg sætter meget stor pris på din forklaring, som jeg forstår :)


Skriv et svar til: Find vinkelstørrelser i en firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.